Friday, April 1, 2011

Šarlotte tort

Väga lihtne valmistada ja pole teab mis kaloripomm ka :)
Rullbiskviidi jaoks küpseta biskviit. Mina tegin suure ahjuplaadi peal ja sinna kulus:
  • 5 muna
  • 2,5 spl jahu
  • 2,5 spl kartulitärklist ( tärklis pidi taigna elastsemaks ja kohevamaks tegema)
  • 5 spl suhkrut
Vahustada muna kollased suhkruga, lisa jahu ja tärklis, viimasena lisa kõvaks vahuks aetud munavalged. Kuid need siis ettevaatlikult lusikas haaval taigna hulka segada, et jääks võimalikult kohev segu. Valada see siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures keskmises vahes 7-8 minutut. Valmis biskviit on ilus kuldne:

Kohe kui biskviit ahjust tuleb, kummuta ta teisele küpsetuspaberile, mis on veega märjaks piserdatud ja tiri põhja küljes oleva paber ära. Niisuta see samuti veega ja pane tagasi biskviidile. Lase jahtuda. Sedasi jahtudes on biskviit hiljem hästi rullitav, ei murdu ära.
Kata millega iganes. Kohupiimaga, vahukoorega, moosiga jms. Mina purustasin vaarikad vähese suhkruga ja ajasin biskviidile laiali. Kuna sisu tegin jogurtist, siis ei näinud põhjust kohupiima või muud sarnast rulli vahele panna:

Seejärel rullisin rullbiskviidi, keerasin paberisse ja jätsin ööseks külmikusse tahenema. Tõenäoliselt piisab ka paarist tunnist.
Järgmisel päeval lõikasin rulli viiludeks, millega vooderdasin kausi, mille põhja olin eelnevalt tõmmanud toidukile, et oleks hiljem hõlpsam kook kausist kätte saada.

Täidise jaoks sulatasin veevannis eelnevalt paisutatud želatiini ( umbes 1,2l jogurti kohta kasutasin 60g želatiini, Maxima 20g-seid pakke 3tk) ja segasin selle joogijogurtiga, mille sisse surasin veel omajagu purustatud tikreid:

Siis panin kogu kupatuse külmikusse ja nii umbes 30-40 minuti pärast ladusin põhja ka, siis oli segu juba natukene tarretanud, elgselt oli liiga pehme ja rullid oleks ära uppunud. Minul jäi rullbiskviiti natukene väheseks. Oleks tahtnud servad ka kausi ääreni laduda ja põhja korralikult täis. Seega endale teadmiseks, et kui samasse kaussi veel teen, siis tuleb rohkem biskviiti küpsetada!

Siis jälle külmkappi. Valmimine olenebki sellest kui kiiresti sisu ära tarretub. Minul seisis ta veel ühe öö külmas kapis ja siis läks külaliste jaoks lauale :)

No comments:

Post a Comment