Friday, April 1, 2011

Küpsisetort halvaaga

Kui me Tallinnas Iirise sünnipäeva pidasime, siis vanaema tegi ise tordi, küpsiste ja halvaaga, mis aga maitses nii hästi, et otsustasin lasteaeda viimiseks ka samasuguse teha. Kuigi Iirisel siiani ongi sünnipäevadel vaid küpsisetort olnud, viimastel aastatel tema enda nõudmisel, siis saigi seekord natukene teistsugune.
  • 2 pakki Selga kakao küpsiseid
  • 2 pakki Selga kondenspiima küpsiseid
  • 1 pakk vaniljemaitselist halvaad
  • 500g hapukoort
  • peale raputamiseks marju või hapukamat moosi
Immutasin küpsised piimaga ( võib ka kohviga, aga kuna see kook lasteaeda läks, siis said piimaseks) ja ladusin põhja, vahele määrsin kreemi, mis sai tehtud hapukoorest ja riivitud halvaast. Ja nagu arvata võib, siis muud kunsti polegi, kui küpsised ja segu vaheldumisi kihiti laduda ( pruunid ja valged küpsised jätsid lõbusa mulje) ning viimane kiht jääb katmata ja kook külmikusse seisma. Meie kook oli üle öö, vanaema oma paar tundi ja maitses ka väga hea! Hommikul katsin veel hapukoore seguga ja peale siristasin maasikatest tehtud toormoosi. Oleks tahtnud punaseid sõstraid, sest need sobisid sinna imehästi, aga kuna polnud, siis sai hapukatest maasikatest katte!
Küpsiseid jäi alles ka, ma arvan, et mul tuli kokku 4 kihti, enam ei mäleta. Üldsegi ei pea olema erivärvilised, siis piisaks ka 3-st pakist. Kuid niikuinii olen alati teinud ühevärvilise koogi, seega sai seekord selline lõbus kirev!

No comments:

Post a Comment