Juba kolmandat aastat teen piparkoogitaigent ise. Esmakordselt toimingut ette võttes olin valmistunud tohutuks pingutuseks, kuid suureks üllatuseks oli see vägagi lihtne. Kindlasti oli põhjuseks ka see, et suhkrusiirupit ei hakanud ise tegema ja maitsestasin samuti valmis seguga ise miksimise asemel.
Retsept ise siis selline:
- 2 dl vahukoort
- 2 dl tumedat suhkrusiirupit
- 2 tl soodat
- 4 spl võid ( u 100g)
- 4 dl suhkrut
- 1/2 - 1 pk piparkoogimaitseainet
- 10 dl jahu ( u 700-800g)
No ja need piparkoogid on nii head, et poe taigna järgi ei igatse enam!
Ahjaa, seda ka, et küpsemiseks läheb 200 kraadises ahjus aega 5-6 minutit :)
Nendest kogustest tuleb valmis taigent u 1,5kg.
Selline näeb välja segu enne jahu lisamist:
Nüüd on suurem osa jahu lisatud, natukene läheb veel:
No comments:
Post a Comment