Friday, April 1, 2011

Martsipani kattega õunakook

Oli vaja tööjuurde kook küpsetada ja võtsin ette retsepti, mille olin mingi hetk asetanud kataloogi "ootab katsetamist" Kuna ikka veel on õunaaeg, siis kasutasin täidisena õunu ( üks variant mu readeris oligi kusjuures õuntega ka, munagdatud sellest samast algvariandist).
Põhi ( muretaigen):
  • 100 g võid
  • 2 dl jahu
  • 2 spl suhkrut
  • 1 muna
  • 1/4 tl soola
Või vahustada köögikombainis suhkruga, lisada muna, vahustada ühtlaseks. Seejärel lisada jahu ja sool, lasta köögikombainil ühtlaseks segada. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpsetada eelkuumutatud ahjus 200* juures 10 minutit ( alumises vahes).
Täidis:
  • õunu, nii 4-5, olenevalt suurusest, väikeseid sibulaid panin rohkem
    1 spl sidrunimahla
    1,5-2 dl suhkrut
    2 spl tärklist
Õunad koorida, viilutada. Segada kokku ülejäänud ainetega. Kallata segu eelküpsetatud koogipõhjale.
Kate:
  • 100 gr mandlimartsipani
  • 100 gr võid
  • 1 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Sega kausis kokku kuivained. Lisa tükeldatud või ja martsipan. Sega kuni moodustub ühtlane puru, võib kasutada ka köögikombaini. Mina panin jahu rohkem, sest muidu ei läinud see mass puruks. Puista saadud segu koogile ja küpseta 180-200* juures vähemalt 30 minutit, kuni kook pealt kuldne.
Suure plaadikoogi jaoks tuleb ilmselt võtta 3x koguseid. Minul tuli ümmarguse vormitäis kooki. Hea sai! Pilti kahjuks ei jõudnud teha, aga kui kordan, siis kindlasti teen! Kevadel võib õunad asendada rabarberiga :)

No comments:

Post a Comment