Monday, March 28, 2011

Pitsapõhi

Monika blogist leidsin pitsapõhja taigna retsepti. Valmis kiirelt ( kergitamist ei vaja)  ja maitses hea :)  Jäi just selline paras, mitte liiga õhuke, ega paks. Küpses läbi ja ei jäänud kuskilt nätske. 200 kraadises ahjus tahab olla koos kattega 10-15 minutit, muidi pidi liiga krõbedaks minema. Minul oli 15, aga minuti oleks võinud veel hoida :D, kate oli meil muidugi ka suht paks.
Kokkuvõtteks: poest pole vaja pitsapõhja osta, ise saab lihtsalt ja maitsvalt!

Taigen:
  • 1 klaas piima
  • 25 g pärmi
  • 3 spl õli
  • jahu
  • soola
Aja piim soojaks, sulata selles pärm. Lisa sool ja õli ning vähehaaval nii palju jahu, et moodustub taignapall, mis sõtkudes käte küljest lahti tuleb. Rulli parajaks ja toimi edasi nagu pitsa puhul ikka :)

No comments:

Post a Comment