Monday, March 28, 2011

Kirsi-riccota kook

Retsept leitud jällegi Elina blogist. Tegin kooki Valklas oma sünnipäeva puhul. Väga maitsev sai, hästi lihtne valmistada ka- pole vaja midagi rullida ega vahustada, tasub vajadusel korrata.

Tainas:
  • 125 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 vanillisuhkrut
  • 2 sl kakaod
Täidis:
  • 300g ricottat või kohupiima
  • 200 g 10 % hapukoort
  • 2 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • 200 g kivideta kirsse
Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks. Kuumuta ahi 200 C. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga või määri võiga. Pudista 3/4 tainast vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Kata kirssidega. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta ahjus umbes 40 minutit.
Kui teha topelt kogus, saab plaadikoogi.

No comments:

Post a Comment