Sunday, March 20, 2011

Brokkoli-lõhe/forellikook

Leidsin selle retsepti kunagi kellegi blogist, aga kahjuks olen salvestanud ilma lingita, nii et ei tea viidata kuskile, küll aga on ära toodud algne päritolu koht. Ise veel teinud ei ole, kuid piisavalt isuäratav on, et mingi hetk järgi proovida.

"Quiche forelli ja brokoliga".
Angeelika Kang, Monika Kelle "Juusturaamat" lk 52

Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 150 g võid
  • 1 tl soola
  • 2 sl külma vett
Täidis:
  • 300 g forellifileed (mina tegin lõhega, forelli poes polnud)
  • soola ja musta pipart
  • 100 g krevette (kasutasin neid, mis on soolvees)
  • 1 väiksem brokoli
  • 3 muna
  • 3 dl vahukoort
  • soola ja musta pipart
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g juustu
  • hakitud murulauku
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika forellifilee kuubikuteks. Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda 1 minut. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks, mis on vormist 10 cm suurem. Tõsta tainas pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250 kraadises ahjus 7-10 minutit. Aseta eelküpsetatud põhjale forellikuubikud ning maitsesta need soola ja pipraga. Aseta peale ka krevetid ja brokoliõisikud. Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit.
(soolaga olin ma väga tagasihoidlik, kuna juust ja krevetid olid niigi juba soolased)

No comments:

Post a Comment