Friday, March 11, 2011

Pelmeenid

Tegin pelmeene. Taigna valmistasin Monika retsepti järgi:

0,5l vett
2 muna
jahu nii palju, et taigen ei hakka enam käekülge
soola

Täidis:
1kg hakkliha
1sibul
maitseaineid
1 muna, veidi vett

Tegin esialgu pool kogust, kuna tahtsin katsetada täisterajahu. Kodus oli olemas speltanisutäisterajahu, kasutasin seda. Rullimisel läks siiski käiku tavaline nisujahu. Täidise tegin veisehakklihast.

Osa kogusest tegin Monika pelmeenivormiga, teise poole nagu pirukad: klaasiga kettad, sinna keskele täidis ning siis vajutasin kahvliga servad kinni.

Keetmist vajasid 10 minuti ringis.

Väljanägemine oli võõras, harjunud ju ikka heledaid pelmeene nägema, kuid maitsesid hästi. Ilmselt teeme millalgi suurema portsu säilitamiseks ( praegu jäi ka alles, alla poole kogusest sõime lõunaks ära).

No comments:

Post a Comment