Tuesday, February 21, 2012

Hernesupp


Hea ja lihtne supp, maitsev ning mis mulle eriti meeldib, valmib peaaegu, et ise!



Tarvis läheb:

  • 4 dl kollaseid poolikuid kooritud herneid
  • 1 dl odrakruupe
  • 1 suurem sibul, või 2 väikest
  • 2 porgandit
  • suitsuribikonte
  • sealiha või suitsuliha
  • loorberilehti
  • soola
Eelmisel õhtul pane herned külma veega likku.
Kui järgmisel päeval supi keetmiseks läheb, siis nõruta herned ning pane kogu retseptis andud kraamiga ühes potti podisema. Sibulad siis hakitult ja porgandid riivitult. Võib ka enne pannilt üle lasta, näiteks koos suitsulihaga, kui see ka olemas. Ise olen teinud nii, et kui kondid on mehiselt lihased, siis muud liha lisaks ei võta, kui aga paistavad napid, siis panen juurde kas suitsusinki või lihtsalt sealiha. Sobib nii üks kui teine.
Ja las ta siis keeb 1,5-2h, võibolla isegi kauem, igaljuhul kõik kraam peaks olema pehme. Lõpu lähenedes võtta välja ka kondid, lihast puhtaks nokkida, see omakorda supi sisse lisada ja valmis ta ongi.

PS, ma ise püüan teha nii, et kontidest "ehitan" põhja kihi, et herned pika keemise ajal kohe alla ei jääks, muidu läheb kõrbema. Pärast ka ikka aegajalt segada, just kõrbemise vältimiseks, sest supp tuleb üpriski paks.

Head isu!

No comments:

Post a Comment