Friday, April 1, 2011

Maailma parim õunakook

Olen seda kooki teinud korduvalt peale seda, kui kunagi Sakus Siiril külas käies maitsta sain. Äärmiselt maitsev ja lihtne valmistada pealegi! Täna küpsetasin seda jälle ja meenus, et siin polegi retsepti veel üleval. Parandan vea :)
Põhi:
  • 1 pk Juubeli tordipulbrit
  • 1/2 pk võid ( umkaudu 100g, kui on väikesem pakk, pole ka hullu)
Täidiseks puhastatud õunaviilud.
Kate:
  • 2 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 1 spl jahu
  • 300-400g hapukoort
Sega tordipulber ja või puruks, ise "tambin" kahvliga näiteks. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, mida sügavam vorm, seda parem. Peale laota õunaviilud. Vahusta munad suhkruga, lisa jahu ja hapukoor ning vala õunad selle seguga üle. Küpseta 180 kraadi juures umbes 35minutit. Valmis on siis, kui pealt on segu kuldne.  Hea oleks, kui ahi alt ei küpsetaks. Mina lisan alati veevanni ahju, sest mul puudub vaid pealt küpsetamise programm. Põhi ei taha väga kuuma saada, muidu läheb liiga kõvaks. Kõrgem vorm on parem, sest see kook lihtsalt on sedasi mõnusam. Liiga õhukesena "pole see".  Maitseb nii külmalt kui kuumalt, aga õige vähe jahtunult on kõige-kõigem!

No comments:

Post a Comment